Monday, May 23, 2011

meatball ikea tidak halal ke?.. OH MAI GOD.. KITA MAKAN BABI KE SELAMA NI??


td tengah dok marking paper.. kecoh kat belakang..
cikgu huda tengah stress n emo sebab dia termakan babi dah berkilo2 katanya..
so, mcm pelik la jugak kan..

" motif kao makan babi? dah x cukup makanan halal?"

rupanya.. dah heboh kes meatball kat ikea yang dikatakan haram n dah gegar 1 fb..

so, kesimpulannya, ramai la yg dah makan dis porkball kan? including me! baru jek mggu lepas g makan dengan riez hapipi n nangka. oh my.. adakah??

kenapa la mende ni selalu dipandang rendah oleh masyarakat? mcm mana la akhlak nak bagus kalau kita asek dok menalan mende2 yg haram..

halal n haram sesuatu benda ni.. bukan leh buat main2.. jd darah daging!
sebab tu kalau kita tgk skrg, akhlak bebudak dah runtuh. opps**

sebab apa? sebab makan benda2 yg haram ni la.. oh my.. kerajaan, tegasla sket.. jgn ingat untung je.. kalau haram, cakap haram n haramkan terus. x yah nak apply2 sijil apa lagi.. bako je kedai tu ha..

ada plak yg kata bahawa itu adalah rumor atau gosip semata2, tapi bila tuan tanah buat review pasal mende ni kat blog, web n etc.. mcm logik jugak. kao mampu buat review pasal neh?? hahaha

bila taip kat google.." porkball " akan kuar stetmnet.. " suprisingly, its taste like ikea meatball.. so how??
tapi harap2.. halal la ye. bukan apa?

its my pebret kot..
plus mende ni pun lom sahih lagi..
kang kena saman dek ikea.. menangis den!

hahhaa


2 comments:

  1. entahlah, tak tau nak kater per..
    event KFC tu pon ade kuar artikel pasal cara penyembelihan yang tak halal..dimana jatuh hukum haram memakannyer..camno..
    ade kes kopitiam lgi..adeh..
    lame2 sume bende kat malaysia ni bercampur gaul antara haram n x..

    ReplyDelete
  2. tu semua karut lah....org bercakap tanpa bukti. kojie dpt juga berita tu....n terus refer jakim..jakim ckp takder masalah apa2 pun

    ReplyDelete