Tuesday, November 1, 2011

tuan tanah ada sial ke?

emm.. bukan nak persoalkan..

tp korang percaya x pd sial? atau bala.. atau adakah sume disebabkan kecuaian..
tp kenapa org lain cuai .. xde sampai seteruk yg tuan tanah alami?

ok.. bukan nak bercerita atau nak raih simpati.. tapi sekadar nak berkongsi.. mungkin ada di antara pembaca d sini yg alami nasib serupa. dan maybe ada yg boleh berikan cara penyelesaian kepada tuan tanah.

pernah x korang rasa syg pd satu2 benda.. dan benda tu la akan jahanam, rosak, dicuri, atau hilang?

its always happnd to me.. kalau bab kekasih x yah cerita la kan. time dia mengurat kita.. gunung pun sanggup manjat, henbeg LV pun x mandang. pas dah dapat.. ditinggal2kan..

tp ni bukan bab kekasih. tp bab gajet.. ni bukan jd kali pertama, tapi dah lebih dari 9 kali. x tau la apa bala..

ok, meh nak cerita..

1st.. tuan tanah beli laptop.. pakai duit PTPTN time tu. seketol 4k campak kat low yat. nak tau apa jd??
pakai x sampai 2 minggu : terjatuh.. 3 minggu kemudian, papan ibu jahanam. skrin plak retak.. nak repair mahal.. so, campak!

2nd: beli laptop baru.. pun compaq lagi.. pakai baru 2 bulan, dah kena curik kat kondo vista amani.. pakej! siap dengan hp nokia n76.. nak menangis pun rasa x de guna..

yg peliknya.. ada 5 lagi laptop lain atas meja.. kenapa laptop tuan tanah je yg kena???

3rd: Tuan Tanah pinjam laptop kwn baik tuan tanah sebab laptop tuan tanah ilang.. nak dijadikan cerita..once again! kena curik lagi.. n apa yg jd?? tuan tanah kena belikan dia laptop baru.. n tuan tanah sndr pun xde laptop!

kali keempat : agak lama tuan tanah merajuk x nak pakai lappy... sebab miskin xde duit. kemudian, my bff.. si ted tu bagi pinjam leonovo dia.. n ari2 tuan tanah berdoa supaya jangan la rosak atau apa2.. rupanya.. jadi jugak! so, kena format n set2 balik sume..

kali kelima: Tuan tanah pulangkan laptop ted sebab dah habis belajar. then, mmg selama tu x beli laptop sebab serik. fobia! tu baru je laptop. x cerita bab2 gajet yg lain. handphone x yah cakap la. yg ilang, yg tinggal, yg campak, yg bg kat org, yg kena mandrem, mau ribu2 rugi ha..

keenam: mak tuan tanah bersimpati dengan anak dia.. maka dia spedo laptop baru..

ketujuh: br 2 bulan pakai.. laptop ni terhempas lagi.. n skrin dia jahanam.. waranty plak x support. nak repair, duit lagi.. rebah, REBAH!!!



ni 2 ekor neh.. apa tuan tanah nak buat. dua2 jahanam. dua2 dah x guna. ni kalau my mom tau..masak neh!! so, kena carik duit banyak2.. repair dulu sebelum balik kampung raya neh. kalau x, merasa la khutbah raya dia panjang 4 jam..


ni la seekor laptop yg jahanam!

muka kegelapan! dah benci dengan gajet dan fedap.. pasneh dah x nak pakai dah laptop2 segala, hp2 canggih. sial apa ntah hinggap kat badan. next time tuan tanah cerita part lain plak. banyak kot dugaan.

p/s: org nsem mmg selalu malang kan? erk** ok bai!!


12 comments:

  1. kena mandi bunga kot...eh...tu kalo jodoh payah. Kalo dgn gajet, kena pegi mandi kat Low Yatt la kot....thihihi

    ReplyDelete
  2. Muka kegelapan? Pakai la fair n lovely. Hehe... Xper, nxt time pakai public phone jer. Xyah susah2. Nak type2 , carik jer PC, baru susah sket nk jatuh kot. Apepepun, yg best dlm gambar tu - ada anggur bwh kusi. Mmg terbaekkk! Ahaks3x.. :)

    ReplyDelete
  3. yang ikhlas: mmg wajib mandi bunga pasneh ha


    zamri: haha.. anggur makan sbelom tdow. mati**

    ReplyDelete
  4. hahahaha tak de luck lah tu dgn gadget....

    ReplyDelete
  5. Bro.... jgn pk sial... dugaan tu.... somtime kna redha ngn ape yg trjadi... mgkn ada hikmah dsbliknye... hehe mmg r senang je aku nk ckp kan... tp realitinya mmg ada sbb jd... so brsabar ea bro.. ko mgkb xda jodoh ngn laptop tp mgkn ngn pc... kan kan kan....

    ReplyDelete
  6. Woah~
    Kalau kene curi tu xdpt nk ckp ape la, tapi kalau asyik terhempas je tu careless la ape lagi..kan?

    Dugaan..sabar je la~ Len kali pkai desktop ofis je..

    ReplyDelete
  7. erm... pe nak cakap eh...
    ku rasa payedd kena tampal ayat suci kat semua mende tu, mintak2 tumpang jaga gak hehehe

    ReplyDelete
  8. ayooo..awat leh jadi lagu ni...hg men badminton guna lappy ni ka?..hahaha...abes rosak skrin...fuhhh..nampak gaya beli baru la payedd oiii....

    ReplyDelete
  9. lol. muka dark angel katanya.

    seriesly hangpa kena beli netbook yang kecik tu.

    since laptop2 ni semua besar tu yang asik terlanggar, tercampak, tercurik....

    clumsy kot. not necessarily sial.

    ReplyDelete
  10. tak shiyal lah, cuma careless je.*tetiba*. apa kata lepas ni lebih berhati2 bila guna n prevent semua yg telah terjadi dari berlaku lagi since experiance kena curi n jatuh laptop dah banyak kan?hehehe

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. part muka kegelapan tu cam bes jak
    guna pc ja bro

    ReplyDelete