Thursday, January 13, 2011

bila facebook nak tutup...


..gambr pelaris visitior..**


rasanya ramai yg dah tau bahawa facebook kemungkinan akan ditutup x lama lagi..

jadi, muncul banyak plak rangkaian2 social networking yg baru.. mcm 1malaysia.. bagus kan idea tu.. dengar kata, ddr pun nak buat social networking dia yg jugak..hehe, amacam?? bran??

menyahut seruan 1 malaysia, tuan umah pun dah buat dah.. anda sudah? kalau belum, sila buat.. kalau x , anda bukan rakyat malaysia. wahhh.. berani cakap mcm tu??
xdela.. mende ni depends actually..

mcm kata si mark pengasas FB ni la.. dia cakap dia dah x kisah pasal untung atau duit, dia nak org keluar dan berjumpa dengan kwn2 yg betul.. bagi tuan tanah, mmg betol la kan..

tapi, dia x tau ke, melalui fb jugak, akan muncul2 kwn2 yg baru.. ye x?? kalau x , mana la korang nak berkenalan, nak berdating, nak berONS.eh!!

melalui fb jugak tuan tanah kenal kwn2 yg gojes dan baik mcm si allee, si teddy, si makbe, si rizal, si remy, si amar, endy, neo, dan ramai lagi la yg x larat nak disebut..
mereka ini rakan2 fb yg akhirnya menjadi teman rapat.. bukti pertama! hoho


tp apa pun.. x boleh jugak kalau kita dok mengadap fb sampai lupa nak buat mende2 lain..

bg saya, mereka yg main fb tp x jumpa org adalah mereka yg menggunakan gambr org lain sbg profile.

pernah x menerima req atau terjumpa dengan profile palsu yg gunakan gambr dari indonesia, bali, thailand dan sebagainya lagi? dan mereka mengaku gambr2 itu sebagai gambr mereka, tapi apabila diajak berjumpa, diberi seribu satu ratus segala alasan yg kadang2 x boleh nak diterima dek logik akal..jadi, mereka gembira menerima pujian melambung dari org lain dan bangga memiliki rakan yg ramai di FB sampaikan kena buat 4,5 akaun.. haishhh..



kalau tgk gambr kat fb, meletup x sangga, bila ajak jumpa. nan adoo naknya...


kata2 nasehat utk mereka itu.. banggalah dengan diri sndr. x ada org yg dilahirkan hodoh. grooming la diri anda.. yg buruk lagu mana pun, kalau kena pada gaya dan tempat.. insyaallah.. jadi segak..
ni laki dia hat nomber 1.. kao adoo?


kalau dak, x kan heidi klum kawen ngan laki dia la ni. x kan MC pilih laki dia yg tu dan x kan jugak kimora setia pd laki dia yg baru. eh! melalut sudehh..

ni hat number dua.. ok la..


apapun, tuan tanah dah ada 1 malaysia punya acc.. anda bila lagi???

errkk.. 1st lady malaysia.. Datin Seri Rosmah Mansur pun ada org wat Fake profile? sungguh berani mere itu ya..
p/s: kipas 1 malaysia kasi kuat2 haaa.. hoho

2 comments:

  1. xtau nak kata la ady,hehe
    da buat yg 1 nsia puunya?

    ReplyDelete