Saturday, May 21, 2011

cikgu!! zip seluar cikgu terbukak!

well, sepanjang minggu lepas, ialah minggu exam kepada pelajar2 smk sri andalas. mggu depan pun exam jugak..

so, lega la sket beban nak buat RPH.. haha, mampu kata beban? well.. mmg tuan tanah suka mengajar, tapi bab nak buat RPH.. malas ok malas.. ibaratnya lebih sanggup utk mengajar 30 masa dari buat 2 RPH..

so, sebabkan tuan tanah cikgu baru, x berapa nak tau la prosuder2 dan peraturan2 exam.. mcm ari jumaat lepas, tuan tanah x nampak jadual yg tuan tanah kena amek kertas paper utk pelajar exam.. paper maths. tuan tanah ingat start jam 3.. so, pas semayang jumaat, rilex2 la dulu kiranya.. dah sampai kat sekolah, boleh plak pegi kedai potostat segala.. sekali cikgu ila aka setiausaha exam jerit dari atas..

"farid, ambik paper, dah jam 2.30!!"

saya jam 3 kak ila!!

tengok balik jadual kamu!

OMG!!! terus tuan tanah lari gegas2 naik tangga n ke bilik akedemik.. sampai je kat sana, terus capai kertas soalan dan lari ke kelas..

pastu terus wat2 muka garang ok.. ye la, dah kita lambat n nak bg student senyap, kena la buat muka garang..

tapi ada bebudak neh dok gelak2 tetiba..

terus tuan tanah sound.

" hah, kenapa yg gelak2?? nak saya bg kosong utk exam?""

tada ciguu.. itu zip ciguu tarak tutup......

terus tuan tanah malu alah ye.. ni mesti dia terbukak time lari2 lompat naik tangga..

1 kelas gelak sinis.. pastu penyelia plak lalu n tegur kelas x bersih.
1 hal lagi kena..

pastu bila dah edar kertas soalan, tuan tanah memandai suruh diorg jawab sebab jadual ntah ke mana ilang plak..

tetiba sorg student ni cakap, cikgu jam 2. 50 baru start cikgu!!


ok!! jangan jawab lagi.. tutup kertas! lagi 5 minit!
terus bebudak ni mengeluh kuat2..

hahahha..

aiyoo... 1st time jd kelam kelibut mcm neh.. padehal br minggu kedua.. hahaha..erkk! x lawak ke?

4 comments:

  1. peristiwa malu sepanjang petang tu... malu coz seluar x zip dan malu coz xbetul timing....

    ReplyDelete
  2. pernah alami zip terbuka dpn pelajar......tak perasan .......tersedar bila student ckp..kalau dpt ngap best ni.....malu bangat

    ReplyDelete
  3. ha3x need may times to read to get the message

    ReplyDelete